Damer

Damer

En av de første kvinnelige spillerne i var Trine Varaas Haugen. Hun begynte å spille høsten 2015 og ble fort bitt av basillen. Hun var raskt med på i turneringer i Oslo, hvor hun møtte flere damer som også spilte. Etter dette har hun reist verden rundt og spilt for gøy og deltatt i turneringer.

I 2017 dukket også Merete Auestad opp på Sandnes og ordet begynte å spre seg blant damene også lokalt. I dag er det mange damer som er medlemmer i klubben og flere har begynt å være med på turneringer rundt i Norge og i Europa.

Dette er en sport som passer for alle og som har plass til alle. I klubben har vi damer på alle nivåer, som også ønsker å være på forskjellige nivåer. I denne sporten er det ikke noe som heter alt eller ingenting.

Damer i turneringer

I dag er vi ca. 4 damer som er med på turneringer, men mange flere som er aktiv utenom. Dette gjør at vi ofte klarer å stille i egne damegrupper på lokale turneringer(FPO) og vi håper at flere ønsker å være med oss videre i denne utviklingen.

I Norge er det som oftest to grupper som damene kan stille i:

  • FPO – Open Woman
  • FA1 – Advance Woman

Det blir delt inn etter rating eller hvilket nivå du er på. Her i Norge spiller damene etter samme baneoppsett som alle andre. I andre land kan oppleve at de har andre oppsett. De er ofte delt inn etter hvilken gruppe du spiller i. I dame er det oftest premier fra 1-3 plass. Da vi ikke pleier å være så mange. Dette gjelder både penger og andre premier. 

Les mer om de beste kvinnene i Norge her: https://www.frisbeegolf.no/slik-forbereder-damene-seg-til-ny-sesong/ 

Merete Auestad
Møt et medlem

Navn: Merete Auestad
Favorittdisk: Buzz
Spilt disc golf siden: vår/sommer 2017
Hvorfor jeg spiller: Har aldri vært en turtype, så det å komme seg ut, pause fra hverdagen,

treffe nye mennesker. Følelsen du får når du får til ett bra kast å se discen fly avgårde, eller å sette en god putt, det gjør godt!

Ladies day

Ladies Day er en dag der ALLE kan være med å få prøvd ut Verdens kjekkeste sport. Har du spillet en stund, har du ALDRI prøvd, prøvd et par ganger eller rett og slett vil være sosial. Ja da er dette dagen for deg! 

Vi starter ofte med en liten sosial prat. Hvem er du og hva er du interessert i å lære denne dagen. Du vil bli lært enkel teknikk og vi spiller en liten turnering (vi setter om en enklere utgave av banen) Liten matbit, pust i bakken har vi jo og selvfølgelig premier til ALLE 😊 Kom å vær sosial og lær masse av våre fantastiske damer i Sandnes Disc Golf Klubb. Følg med på våre facebooksider for mer oppdatering om arrangementet.

Ladies Day 2020
Nordisc
Ladies day 2019
Ladies day 2019
Zwerg Blomster

Ladies day 2018
Ladies day 2018
aceshop
Aceshop

Takk til Zwerg blomster for flotte bukketter, Nordisc og Aceshop som har stilt med premier!

sjekk ut instagram #discgolf4women #discgolfgirls #PDGAwomen