Damer

Damer

En av de første kvinnelige spillerne i SDG var Trine Varaas Haugen. Hun begynte å spille høsten 2015 og ble fort bitt av basillen. Hun var raskt med på i turneringer i Oslo, hvor hun møtte flere damer som også spilte. Etter dette har hun reist verden rundt og spilt for gøy og deltatt i turneringer.

I 2017 dukket også Merete Auestad opp på Sandnes og ordet begynte å spre seg blant damene også lokalt. I dag er det mange damer som er medlemmer i klubben og flere har begynt å være med på turneringer rundt i Norge og i Europa.

Dette er en sport som passer for alle og som har plass til alle. I klubben har vi damer på alle nivåer, som også ønsker å være på forskjellige nivåer. I denne sporten er det ikke noe som heter alt eller ingenting.

Damer i turneringer

I årets første PDGA-turnering (Moseng Open) på banen er det 9 damer påmeldt, men mange flere som er aktiv utenom. Dette gjør at vi klarer å stille i egne damegrupper på lokale turneringer (FPO) og vi håper at flere ønsker å være med oss videre i denne utviklingen.

I Norge er det som oftest tre grupper som damene kan stille i:

  • FPO – Open Woman
  • FA1 – Advance Woman
  • FJ18

Det blir delt inn etter rating, alder eller hvilket nivå du er på. Her i Norge spiller damene som regel etter samme baneoppsett som alle andre. I andre land kan oppleve at de har andre oppsett. De er ofte delt inn etter hvilken gruppe du spiller i. I dame er det oftest premier fra 1-3 plass. Da vi ikke pleier å være så mange. Dette gjelder både penger og andre premier. Dette er noe vi fortsetter å jobbe med.

Les mer om de beste kvinnene i Norge her: https://www.frisbeegolf.no/slik-forbereder-damene-seg-til-ny-sesong/ 

Merete Auestad
Møt et medlem

Navn: Merete Auestad
Favorittdisk: Buzz
Spilt disc golf siden: vår/sommer 2017
Hvorfor jeg spiller: Har aldri vært en turtype, så det å komme seg ut, pause fra hverdagen,

treffe nye mennesker. Følelsen du får når du får til ett bra kast å se discen fly avgårde, eller å sette en god putt, det gjør godt!

Ladies day

Er du interessert i å være med å prøve? Ta kontakt med oss på facebook så kan vi organsiere en tur med en av våre damer.
Ikke gå glipp av Ladies day som arrangeres for 5 år på rad i 2022.