Sandnes Cup

Sandnes Cup

Sandnes cup er en turnering som går over 4-5 runder hvor det vil bli kåret en overall vinner i hver klasse (Open, dame, junior og amatør) når alle rundene er gjennomført. Hver runde foregår over to omganger på en dag. Det er for det meste spillere i fra klubben som deltar, men ofte så kommer det besøk i fra andre deler av landet. For å vinne sammenlagt i cupen må en være medlem i SDG og for å delta så må en være medlem av en klubb.

Denne turneringen gir rating på discgolfmetrix og koster 25 kr. for hver runde. For å delta må en være medlem i en disc golf klubb. Påmelding skjer via discgolfmetrix. Datoene vil bli lansert her på nettsiden.

Påmeldingsavgiften på 25 kr. vil bli fordelt slik:
5 kr. går til dekking av utgifter ved bruk av discgolfmetrix
10 kr. går til CTP premie
10 kr. går til ACE-pot(denne overføres til neste runde hvis det ikke har blitt utløst i den gjeldende runden)

Datoer 2020

På årsmøte februar 2020 ble det bestemt at det skal bli satt opp helger i stedet for en bestemt dato, hvor søndagen skal prioriteres. Dette på grunn av værforhold. Det er tourmaster som bestemmer om det blir lørdag eller søndag, følg med på påmeldingen på discgolfmetrix.

RunderDatoerKommentar
Runde 114 juniResultat
Runde 219 juliResultat
Runde 316 augustResultat
Runde 427 septemberRegistrering åpen
Runde 510/11 oktoberVenter bekreftelse

Oppsummering Sandnes Cup runde #1

I helgen 13 & 14 juni var vi endelig klar til å arrangere første runde av Sandnes Cup hvor vi hadde ny rekord for påmeldte …

Regler

Regler opp i mot skifte/bekreftelser av dager.

Vi har nå lagt opp fem mulige helger vi kan spille Sandnes Cup. Samtlige av helgene er bevegelige og kan endres til en annen helg med frist to uker før turneringen. (med mindre noe uventet skjer)

Samtlige av rundene er lagt opp til to dager (lørdag/søndag). I utgang punktet er alle rundene lagt opp til Søndager, men kan endres til Lørdag samme helg med frist en uke før. (med mindre noe uventet skjer)

Endring av dag på grunn av vær og vind kan senest skje Torsdagen før turneringen. Vi skal prøve etter beste evne å unngå skifte av dag så tett på. Dette er noe vi kommer til å ta en vurdering på om situasjonen skulle oppstå.

Regler opp i mot spillet

Vi forholder oss til PDGA reglene og forventer at samtlige av deltakerne gjør det samme.

Skulle det oppstå noe som helst diskusjoner så er den største anbefalingen vi kan gi, dokumenter situasjonen med eventuelt et bilde, så spiller en provisional.

*provisional = vi spiller ut hullet på to forskjellige måter. Eksempel om gruppen mener at disker er OB, men du mener at den er safe. Så ved å si at du ønsker å spille provisional, så spiller du først hullet ut på den ene måten (at disken var OB), så spiller en den andre måten (at disken var god)
. Etter runden så tar du kontakt med TD, så vil TDen ta den endelige beslutningen.


Tellende runder

Vi spiller potensielt fem runder. Der tre runder er tellende. Det betyr ikke at en MÅ spille tre runder for å være med å kjempe, men at en stryker de dårligste rundene om en skulle spille fire eller fem runder. Det er med andre ord en klar fordel å spille samtlige rundene om en ønsker å kjempe om topp plasseringen.


Klasser

Vi spiller med fire klasser, Open, dame, junior og amatør. Det er en grense som amatører må forholde seg til, og det store spørsmålet er: Hva skjer om en spiller seg opp i rating?

Om en spiller i amatør klasse (under 875 i rating) men over noen runder spiller seg over den ratingen, så vil en ikke automatisk bli flyttet over til Open. En vil ha et slingringsmonn på 10 rating poeng, det vil si at du kan fortsatt spille i amatør klasse så lenge en ikke overstige 885 i metrix rating. Om en da skulle spille seg opp til 886 så vil den automatisk bli flyttet over i Open klasse ved neste spill og samtlige av de tidligere rundene dine vil bli konverterte til Open runder.

Påmelding frist.

Siste frist for påmelding er 30 min før start. Gruppene skal vi prøve å få lagt ut 15 min før start.
Unntak for påmelding er første runde siden det er flex.

Betaling.

Det koster 25 kr for å delta og må betales ved registrering. Om en ønsker å betale alt på en gang (samtlige 5 turneringene) så kan en betale 100 kr. Dette vil være til stor hjelp for klubben, med tanke på å holde oversikten.

Vi bruker vipps 21078.