Sandnes Cup

Sandnes Cup

Sandnes cup er en turnering som går over 4-5 runder hvor det vil bli kåret en overall vinner i hver klasse (Open, dame, junior og amatør) når alle rundene er gjennomført. Hver runde foregår over to omganger på en dag. Det er for det meste spillere i fra klubben som deltar, men ofte så kommer det besøk i fra andre deler av landet. For å vinne sammenlagt i cupen må en være medlem i SDGK og for å delta så må en være medlem av en klubb.

Denne turneringen gir rating på discgolfmetrix og i PDGA. For å delta må en være medlem i en disc golf klubb. Påmelding skjer via discgolfmetrix.

Påmeldingsavgiften på 200 kr. vil bli fordelt slik:
25 kr. går til PDGA
50 kr. går til klubbkassen
125 kr. går tilbake til premieutdeling

Datoer 2023

RunderDatoerKommentar
Runde 125-26 februar
Runde 218-19 mars
Runde 322-23 april
Runde 413-14 mai
Runde 518-19 juni
Runde 619-20 august
Runde 77-8 oktober

Regler

Regler opp i mot skifte/bekreftelser av dager.

Vi har nå lagt opp fem mulige helger vi kan spille Sandnes Cup. Samtlige av helgene er bevegelige og kan endres til en annen helg med frist to uker før turneringen. (med mindre noe uventet skjer)

Samtlige av rundene er lagt opp til to dager (lørdag/søndag). I utgang punktet er alle rundene lagt opp til Søndager, men kan endres til Lørdag samme helg med frist en uke før. (med mindre noe uventet skjer)

Endring av dag på grunn av vær og vind kan senest skje Torsdagen før turneringen. Vi skal prøve etter beste evne å unngå skifte av dag så tett på. Dette er noe vi kommer til å ta en vurdering på om situasjonen skulle oppstå.

Regler opp i mot spillet

Alle runder i cup’en vil bli avholdt som PDGA turneringer i 2022, utenom den første. Vi forholder oss til PDGA reglene og forventer at samtlige av deltakerne gjør det samme.

Skulle det oppstå noe som helst diskusjoner så er den største anbefalingen vi kan gi, dokumenter situasjonen med eventuelt et bilde, så spiller en provisional.

*provisional = vi spiller ut hullet på to forskjellige måter. Eksempel om gruppen mener at disker er OB, men du mener at den er safe. Så ved å si at du ønsker å spille provisional, så spiller du først hullet ut på den ene måten (at disken var OB), så spiller en den andre måten (at disken var god)
. Etter runden så tar du kontakt med TD, så vil TDen ta den endelige beslutningen.


Tellende runder

Vi spiller potensielt fem runder. Der tre runder er tellende. Det betyr ikke at en MÅ spille tre runder for å være med å kjempe, men at en stryker de dårligste rundene om en skulle spille fire eller fem runder. Det er med andre ord en klar fordel å spille samtlige rundene om en ønsker å kjempe om topp plasseringen.


Klasser

Vi spiller med fire klasser, Open, dame, junior og amatør. Det er en grense som amatører må forholde seg til, og det store spørsmålet er: Hva skjer om en spiller seg opp i rating?

Om en spiller i amatør klasse (under 875 i rating) men over noen runder spiller seg over den ratingen, så vil en ikke automatisk bli flyttet over til Open. En vil ha et slingringsmonn på 10 rating poeng, det vil si at du kan fortsatt spille i amatør klasse så lenge en ikke overstige 885 i metrix rating. Om en da skulle spille seg opp til 886 så vil den automatisk bli flyttet over i Open klasse ved neste spill og samtlige av de tidligere rundene dine vil bli konverterte til Open runder.

Påmelding frist.

Siste frist for påmelding er 30 min før start. Gruppene skal vi prøve å få lagt ut 15 min før start.

Betaling.

Det koster 200 kr for å delta og må betales ved registrering.
25 kr. går til PDGA
50 kr. går til klubbkassa
125 kr. går direkte tilbake i premieutbetalinger

Vi bruker vipps 21078.

No post found!