Arrangement

Arrangement

Sandnes Diskgolfklubb arrangerer flere typer arrangementer i løpet av ett år. Følg gjerne google kalenderen vår for full oversikt, finn kalenderen her.

En turnering er en organisert konkurranse som kan foreløpe over flere runder. I diskgolf er turneringer hovedsaklig arrangert av diskgolf klubber, men kan også arrangeres av private/bedrifter. Spillere vil spille i egne klasser basert på rating etter discgolfmetrix eller PDGA (se spesifikk informasjon til hvert arrangement). I diskgolf er det tradisjon at i første runde spiller man i tilfeldige grupper. Noen arrangementer kan koste penger, mens andre er gratis.

Ved deltakelse i de fleste norske turneringer må en være medlem i en klubb som er tilknyttet NAIF eller utenlandske organisasjoner. Informasjon om dette vil du finne ved hvert arrangement.

Arrangementer i regi av SDG hvert år:

I tillegg til disse lokale turneringene så blir det vært år organisert Vest Kyst Tour, Norges Mesterskap(NM) og Norges Cup.

Vestkyst Tour er en turnering som går over 6-8 runder som blir spilt hos de forskjellige diskgolf klubbene på Vestlandet. Denne turneringen er et samarbeid mellom klubbene, men det er Stormkast som står i spissen for arrangementet. Det er en tradisjon at SDGK arrangerer en runde vært år. En runde går over to omganger på en dag og er en PDGA C-tier. Turneringen er delt opp i syv klasser, basert på rating, alder og kjønn. Denne turneringen er for alle nivåer og alle deltakere må være medlem i en klubb for å kunne delta. Les mer om denne turneringen på: https://vestkysttouren.no/

Norges Cup blir arrangert på forskjellige baner hvert år over fem runder. SDGK har vært med å arrangere Norges Cup tre år, i 2018, 2019 og 2021. Turneringen er delt opp i fem klasser, basert på rating, alder og kjønn. Denne turneringen er lagt opp for pro/am-klassene og det er påmeldingsfaser. Det er vinnere for hver runde og sammenlagt vinner. Dette er en PDGA B-tier turnering. I denne turneringen må alle deltakere være medlem av en klubb i tillegg til å ha gyldig spillerlisens. Turneringen er et samarbeid mellom NAIF og klubbene. Nytt i 2022 er at alle deltakere også må ha bestått PDGA Certified Rules Official Exam for Norges Cup og i Norges mesterskap (les mer på PDGA sine sider).

Norges Mesterskap arrangeres årlig, over fire runder i løpet fire dager og bringer folk sammen fra hele landet. Turneringen er delt opp i fem klasser, basert på rating, alder og kjønn. Denne turneringen er lagt opp for pro/am-klassene og det er påmeldingfaser. I denne turneringen er det en vinner i hver klasse og er den gjeveste turneringen å vinne i Norge. Dette er en PDGA B-tier turnering. I denne turneringen også må alle deltakere være medlem av en klubb i tillegg til å ha gyldig spillerlisens, reglene rundt PDGA Certified Rules Official Exam gjelder også her, som i Norges Cup. Turneringen er et samarbeid mellom NAIF og klubbene.

I Europa er blir det også arrangert Europa-tour og Europa mesterskap hvert år.

Artikler