Sandnes Open 2021

NORGESCUP

Helgen 4.-5. september gikk 3.runde av Norgescup i Disc Golf av stabelen i Sandnes Disc Golf Park. Her stilte hele 90 håpefulle golfere til start fordelt på 5 forskjellige klasser. For enkelte så ble layouten, med nye stramme ob-linjer og hazard overalt, en liten drøm. For andre så opplevdes den mer som ett lite mareritt skal man tro samtalene i mellom rundene.

Quote; «Hvorfor hater jeg meg selv så mye at jeg driver med dette?)

Værforholdene var nesten optimale gjennom hele helgen, med litt vind på søndagen.

Junior:

I denne klassen så stilte totalt 10 unge lovende spillere fra hele landet.

Etter første runde, så hadde Eskel Bårdsen med sin -6 runde, skaffet seg en komfortabel 4 kasts ledelse på Edvard Hjemdal(-4), og hele 6 kast ned til Torjus Sandermoen Øwre(0) som lå på en tredjeplass.

Under andre runde så gikk det litt verre for unge herr Bårdsen som gikk inn på en +4 og måtte gi fra seg teten til Hjemdal som var stabil i spillet og dunket inn nok en -2 runde. Øwre på sin side spille nok en runde på par, noe han så seg dermed ekstremt lei av og meldte følgelig «I morgen skal jeg gå hotround!» på kvelden etter runde 2.

Og for en HOTROUND det ble!

Øwre må ha drukket mjød med gudene i Valhall før han la seg, for han stilte energisk til start og kjørte en sinnssyk -10 runde(!!) for å vise resten av oss hvordan det skal gjøres.

Til storebror Evald, som tok bronsje i EM i år, så må vi bare advare deg. Torjus har justert siktene, så ikke hvil på laubærene for lenge!

For Eskel og Edvard så ble dagen noe tyngre. Edvard gikk inn på +2 og sikret seg andreplass med -2 totalt, og Eskel gikk +4 og sikret tredjeplass med 0 som overall score.

Vi gratulerer alle tre med pallplasseringer, og gruer oss kollektivt til dere skal herje med resten av oss i Open om noen år!

Fra venstre; Edvard Hjemdal, Torjus Sandermoen Øwre og Eskel Bårdsen

Open Dame:

I kvinneklassen stilte 7 damer til start.

Her hadde Team Gurus Anniken Steen stålkontroll på resten av feltet fra start med lekne +1 etter første runde. På andreplass etter første runde lå Team Innovas Katarina Staalesen med rolige +6, med Team Aceshops nye vidunder, 13 år gamle Ida Emilie Nesse(+10), jagende bak seg.

Etter runde 2 så var kampen om førsteplass så godt som avgjort  da Anniken sikret seg komfortable 13 kast ledelse med sin -2 runde, ned til Katarina som igjen gikk +6. Ida Emilie hadde på sin side ikke gitt opp og dunket inn på +7 og sikret seg da 4 og 5 kasts sikkerhetsmargin ned til Marthe Iversen på fjerdeplass og Hanna Hugosson på femteplass.

I tredje runde så viste Anniken hvorfor hun er en av landets beste spillere og sikret seg seieren med en ny +1 som ga henne scoren 0 totalt. Hun vant med 20! kast på Katarina som gikk inn på +8, og Ida Emilie sikret seg tredjeplass med sin +11 runde.

Vi gratulerer alle tre med pallplasseringer!

Også her som i juniorklassen så må vi bare advare. Ida Emilie har vist at hun har kommet for å bli! Vi gleder oss til å følge deg fremover!

Fra venstre: Ida Emilie Nesse, Anniken Steen og Katarina Staalelsen

Master

I klassen for menn i midtlivskrisen, så stilte 16 godt voksne karer, nesten alle med hver sin Zuca-tralle som de kunne cruise rundt i parken med for å vise de yngre hvor godt livet kan bli!

Etter første runde så hadde Atle Lundegaard sikret seg ledelsen med sin -1 runde, tett etterfulgt av både Mats Bentzen og Remi Kvalvik som begge gikk på 0. Her må vi også gratulere Remi med Ace på hull 12. For Atle sin del så ble det å ha ledelsen så tidlig litt for deilig, så han ble litt for avslappet og ramlet ned fra toppen med +8 i andre runde. Mats Bentzen som på sin side, som mener han er for ung for Zuca, klokket inn på rolige -3 og tok ledelsen totalt med Remi Kvalvik på andreplass med sin +2 runde. På delt tredjeplass lå Jan Tore Bakken og Simen Somby Martinussen som begge hadde +6 som totalscore etter to runder.

Mats startet runde tre med en dobbel bogey på hull 1, noe som gjorde det spennende en stund, men har måtte Remi til slutt gi tapt. Mats spilte smart golf hele veien og gikk inn på +1 noe som ga han -2 totalt og seier i sin klasse. Dagens store overraskelse her var Simen. Han dunket inn en stødig -3 runde, og tok andreplassen foran Remi som gikk inn på +3.

Simen uttalte etter runden at han var usikker på om det var Zucamagien, eller det at han trengte mer premiepenger for å bygge kapital etter bryllupet sitt i forrige måned, som gjorde at han storspilte i siste runde.

Vi gratulerer alle tre med pallplasseringer og håper at dere unngår utskifting av hoftene ut denne sesongen.

Fra venstre; Simen Somby Martinussen, Mats Bentzen og Remi Kvalvik

Grand Master

Dette er klassen for menn som har «seen some shit» i løpet av livet. Her stilte 6 garvede karer til start. I motsetning til midtlivskriseklassen, så gikk samtlige her med sekk da de allerede har skiftet ut alle slitedelene i kroppen. Med nye knær, hofter og tenner satt karene i gang på første runde. Her tok Luis Garcia Del Moral ledelsen med en imponerende +1 runde, tett etterfulgt av Terje Rørmark på andreplass med sin +3 runde, og Mark Anthony Soddano på tredjeplass med +8.

I pausen mellom første og andre runde så hadde gutta åpenbart bestemt seg for å holde det spennende til siste runde.

Her gikk Mark +2, totalt +10

Terje gikk +7, totalt +10

Luis gikk +6, totalt +7

Dette betydde at før tredje runde så var det kun 3 kast som skilte første ned til andre- og tredjeplass.

Tredje runde skulle vise seg å være litt mindre spennende. Her gikk Terje +3 og sikret seg førsteplassen foran Luis som med sin +6 tok andreplass, og Mark gikk +9 som var nok til å forankre tredjeplass.

Vi gratulerer alle tre med nye hofter og pallplasseringer!

Fra vestre; Luis Garcia Del Moral og Mark Anthony Soddano

Open

Klassen for de som hverken er unge og lovende, eller gamle og grå.

Her hadde vi totalt 51 spillere som stilte til start.

Det lokale håpet, SDGKs store sønn Yngve Mæland, ønsket resten av Norgeseliten velkommen til sin bakgård da han satte skapet på plass tidlig med sin -8 runde! Dette skremte riktignok ikke resten av teten merkverdig da Erik Fidje gikk på -7 og Team Innovas Knut Håland gikk en -5 runde.

Yngve var i runde to misfornøyd med at skremmetaktikken ikke fungerte og dundret inn en sinnssyk runde på -10, hvor han i tillegg bare for gøy, skip-acet hull 9! Knut viste på sin side ro og orden og spilte -8, Erik gikk -3 og Latitude 64s Lars Somby meldte seg i teten med en -6.

Siste runde skulle vise seg å bli meget spennende. På leadcard så var scoren sammenlagt slik før start:

Yngve Mæland (-18)
Knut Håland (-13)
Erik Fidje (-10)
Lars Somby(-9)

I siste runde så manglet birdiene for Ynge, det spekuleres i om den acen i runde to ble for mye for discgolfgudene å takle. Med Knut på jakt, slik han trives best, så var det spennende helt frem til nest siste hull. Der tok Knut beklageligvis en double bogey og Yngve kunne dermed gå inn til hull 18 med en 4 kasts ledelse. Yngve spilte hull 18 på par og sikret seg dermed sin 2.(!!) seier i Norgescupen i år med -20 totalt! Knut endte med -17 totalt på andreplass og til mange tilskueres store glede så sikret Lars Somby seg tredjeplass med -13 totalt.

Vi gratulerer også alle tre her med pallplasseringer og ønsker samtidig lykke til i jakten på sammenlagtseieren 2021!

Fra venstre: Knut Håland, Yngve Mæland og Lars Somby

Helt til slutt så må vi takke samtlige spillere, sponsorer og ikke minst alle de frivillige som har hjulpet til med å gjøre dette arrangementet til den kjempesuksessen det var!