Sandnes Cup Del 1

Endelig fikk klubben startet opp igjen med turneringer og dette med stor suksess

Etter et år med Covid så har det vært ekstremt vanskelig å være klubb og forholde seg til alle restriksjoner som er satt. Men nå ser ting ut til å gå den rette veien.

Men på grunn av dette med restriksjoner så ble denne turnering tilrettelagt på enklest mulig måte. Med tanke på “spillermøte” premiering og generelt ting som vi til vanlig ville tatt i felleskap. Jeg syns det gikk veldig greit, men hadde personlig syns det ville vært kjekkere å kunne samle alle 🙂

Selve turneringen hadde 65  glade sjeler. Noe som er veldig bra med tanke på tidligere Sandnes cuper.  Topp stemning og gode resultater.

26 spillere ut av 46 spillere med PDGA rating spilte en runde over sin egen PDGA rating.
18 deltakere spilte totalt samlet over sin egen PDGA rating
12 spiller spilte seg til sin første PDGA rating
11 spillere spilte ved en eller begge runder tett opp imot sin PDGA rating.
Av 46 spillere med PDGA rating, så spilte nesten 37 spillere opp imot og over sin egen PDGA rating ved en eller flere anledninger.

Forbehold om at jeg kan ha kalkulert feil. Men om det skulle være feil så er det maks et par deltakere pluss/minus.

Vi kan med dette konkludere med at denne turneringen passet perfekt til feltet, og at vi nå kan ta steget opp et par hakk.

Letteste hull:

Hull 5 snitt 2.5
Hull 6 snitt 2.6
Hull 18 snitt 2.6

Vanskeligst hull

Hull 23 Snitt 4.9
Hull 22 Snitt 3.4
Hull 17 Snitt 3.4Spillet!

Novice  (30 deltakere)

Denne klassen ble utrolig jevn og her kunne hvem som helst stikke av med seieren. Etter første runde så kunne det se ut som noen av spillerne hadde fått en god luke, men dessverre så falt dem litt ned på listene ved runde 2. Til slutt Gudbjorn Hjalti som trakk det lengste strået. Med bare et kast foran selveste Dalsethen, og tre kast foran Vidar.  Fantastisk gode resultater og godt spill.

1. plass Gudbjorn Hjalti Thorisson -8

2. plass Kjetil Dalseth -7

3. plass Vidar F. Steinsland -5

Junior (5 deltakere)

Her var det total overkjøring av resten av feltet fra unggutten Tobias Hjortleland. Spilte helt ekstremt bra og det er bare til å ta av seg hatten for den prestasjonen der. Magnus Tovslid var noen kast bak, men fortsatt en meget god prestasjon. Tredjeplassen gikk til Tobias Skålevik. Her er det bare til å følge med på de kommende årene, for disse juniorene kommer til å blir veldig gode om det fortsetter med et slikt imponerende spill. 

1.plass Tobias Hjorteland -14

2.plass Magnus Tovslid -8

3.plass Tobias Skålevik 0

Dame (2 deltakere)

Med et mindre deltakere felt så var det ikke store kampen som skulle kjempes.  Tror igrunn begge kunne tenkt en rematch med et større felt.  Men vi kan si det som var positivt. 11 stykk gode birdier samlet seg i mellom 🙂 Ellers så gikk Marthe inne til en trygg seier med et bra resultat 🙂

1. plass Marthe Iversen -2

2. plass Lene Skålevik en del kast bak.

Open (28 deltakere)

I denne klassen var det mange store forventninger til noen av deltakeren. Espen og Mikael var klare forhåndsfavoritter, mens noen av det større utfordrende var kjente navn som Tommy og Henrik. Alle skulle vise seg fram utover turneringer. Men etter første runde var det andre navn i toppen. Blant annet ungbukken Bernt Andrè spilte sin livs runde og tikket inn på -8 etter første runde. Rett bak på -7 fant vi Tommy, Mikael og Even Jørgensen. Videre nedover i feltet så var det fryktelig jevnt, så her kunne mange stikke av med seieren med en god andre runde. Men han som spilte akkurat som forventet var Espen Bernhardsen. -10 var tallet. Han tok like godt 11 birdier på rad, bare for gøy 🙂 For en mann.

Andre runde ble også som forventet, der Bernhardsen beholdt ledelsen med å spille jevnt bra og tok til slutt seieren. To kast foran Tommy og Mikael som gjorde et godt forsøk på å ta igjen lederen. Så gratulerer til Espen for en fantastisk turnering.

1. plass Espen Bernhardsen -18

2. plass Mikael Lindstad -162.plass Tommy Myhre -16

Vi ønsker også å gratulere samtlige CTP og LP vinnere.

Jan Tore Bakken i Open
Stein Erik Skålevik i Novice
Tobias Hjorteland i Junior/dame

Ørjan Varaas med longest putt.

ACE:

Hull 12 Roald Skålevik

Hull 9. Kristoffer Messmer.  Var selv vitne til acen, den var nydelig utført. En helt fantastisk fin ace.

Jeg vil takke for denne gangen, og vil bare si at det var et privilegium å være TD for en slik positiv og munter gjeng. Håper de aller fleste hadde det kjekt, og var fornøyd, så lover jeg at det blir “litt” vanskeligere layout til neste gang.

Neste gang = Lørdag 3. Juli.

Jarle Levin Bærøy